Elämäntaparemontti tempaukset:

29.1.2008
Elämäntaparemonttiviikon 4 tavoitteenani oli liikkua joka päivä väh. 30 min.
- liikuntaa kertyi viikolle yhteensä 5,9 h. Tuli käytyä mm. hohtokeilaamassa, pulkkamäessä, lenkillä, kuntonyrkkeilyssä sekä tehtyä TV2 jumppia.
 
purple animated butterfly

1.4.2008
Huhtikuu 2008 on tehokuu, joka tarkoittaa, että mahdollisuuksien mukaan liikuntaa joka päivä väh. 30 min, terveellinen ruokavalio sekä alkoholin minimointi, mielellään ei ollenkaan.
VIIKKO 14
Ensimmäinen tehoviikko sujui melko mallikkaasti houkutuksista huolimatta. Synttärikaffella ei tullut liiemmin mählättyä herkkuja ja alkoholiltakin vältyttiin kokonaan, vaikka synttäribileisiinkin oli kutsu.
Liikuntaa tuli harrastettua n. 7 h. Liikunta muodostui suurimmaksi osaksi metsäkävelystä sekä lisäksi tuli tehtyä myös jumppapallo jumppa.
Viikon pudotus
- 600 g.
VIIKKO 15
*lisäyksenä tehokuuhun tällä viikolla joka päivä muun liikunnan lisäksi vähintään 10 punnerrusta, 10 selkää ja 10 vatsaa
Toisella tehoviikolla meinasi epätoivo vallata mielen, koska loppuviikosta näytti, että paino vain lisääntyy. Viikon lopputulemana, kun punnituspäivää venytti keskiviikolle, paino tippui kuitenkin
0,4 kg.
Vatsat, selät ja punnerrukset tuli tehtyä muuten, paitsi kahtena päivänä unohtui, kun heti ei ruvennut toimeen, kun asia mielessä käväsi.
Liikuntaa tuli harrastettua, mutta hieman liian kevyesti ja lyhyissä pätkissä. Kilokaloreita kului enimmillään vain 341. Viikko kului myös täysin tipattomasti. Minulle ei tällä kertaa houkutuksia ollutkaan tarjolla, mutta miehelläni olisi ollut yhdet varpajaiset, joista hän kuitenkin kauniisti kieltäytyi.
Viikon yhteenvetona voisi todeta, että liikuntaan ja syömiseen kiinnitettävä enemmän huomiota.
VIIKKO 16
*lisäyksenä tehokuuhun joka aterialla ½ lautasellista kasviksia. Toiveena saada tämä malli jatkossa osaksi normaalia päivittäistä ruokailua.
Kolmas tehoviikko sujui pirteällä mielellä ja melkoisella tarmolla. Liikumaan oli pakko päästä, vaikka remontin yms. kevätkiireiden vuoksi ei aina olisi aikaakaan ollut. Jokaisella kävelylenkillä tuli myös hölkättyä pieniä pätkiä.
Liikuntaa harrastin siis vkolla 16 yhteensä n. 6 tuntia ja kaloreita kului n. 2500.
Kasviksia tuli syötyä melkein joka aterialla ½ lautasellista ja muutenkin syömiset pysyivät melko hyvin hallinnassa ilman suurempia himoja. Alkoholia ei myöskään kulunut pisaran pisaraa, vaikka välillä esim. puutarha- yms. töiden jälkeen huurteinen olisi maistunutkin. Viikon pudotus
600 g. Tuhannen riemua aiheutti myös se, että saavutin vihdoinkin 5 kilon painonpudotuksen, tarkalleen 5,2 kg. Tästä on hyvä jatkaa huhtikuun viimeiselle tehoviikolle.
VIIKKO 17
* tehokuun viimeinen viikko. Nyt totista tsemppausta liikunnan ja syömisten kanssa. Kasviksia ja mahdollisuuksien mukaan reilu tunnin liikuntasuorituksia!
Viimeinen tehokuu viikko sujui eteisremontin tuoksinnasta huolimatta mallikkaasti. Painoa tippui viikon aikana
kilon verran! Liikuntaa tuli harrastettua runsaasti. Aloitin mm. pyöräilyn. Alkoholia ei kulunut koko tehokuun aikana tippaakaan. Wappuna voinkin nautiskella kuohuviinistä hyvällä omallatunnolla mukavassa seurassa. =)

purple animated butterfly 
Hirveääkin hirveämmän toukokuun jälkeen on aika ottaa itseään tosissaan taas niskasta kiinni. Kesäkuussa huomio syömisiin eli lautasmalli käyttöön. Joka aterialla ½ lautasellista kasviksia. Liikuntaa vähintään 5 x 1h/viikko. Alkoholin minimointi.
VIIKKO 23
Liikuntaa vain 4,2 h/vko. Syömisiin ei kiinnitetty erikoista huomiota, vaan syöty vähän mitä sattuu... Alkoholin maksimointi minimoinnin sijaan. La 7.6. kaverin entisen bändin keikalla laskettelukeskuksessa ja tuli otettua oikein kaksin käsin... =( Sunnuntaina lähes pelkkää lepäilyä sekä roskaruokaa (hampurilaisateria sekä pizzaa). Tehoviikon saldo + 400 grammaa. Voe rähmä! No, uusin eväin uuteen viikkoon, hope so!
VIIKKO 24
Viikko sujui melko mallikkaasti lukuunottamatta herkuttelua. Melkein joka päivä tuli syötyä jotakin herkkua pullasta jäätelöön. Liikuntaa tuli harrastettua 5,3 h. Liikunta koostui lähinnä kävelystä sekä pyörälenkistä. Juoksin kuluneella viikolla myös ensimmäistä kertaa elämässäni Cooperin testin. Tulos oli nolo 1350 m, mutta tulos kuitenkin. Tästä on hyvä parantaa! Viikon pudotus lämmitti kovasti mieltä eli - 800 g. Alkomasholia ei tullut nautittua edes kaverin synttäribileissä kuin 2 x 0,5 dl siiderin verran.
VIIKKO 25
Liikuntaa ei tullut harrastettua juhannusviikolla kun reilu 2 tuntia sekä lisäksi juhannusaattona Muumimaailmassa kävelyä n. 3 tunnin verran. Juhannusaattona tuli jonkin verran läträttyä oluen kanssa, mutta ei onneksi liikaa. Syömiset oli taas vähän mitä sattuu. Varsinkin juhannuksen aikaan tuli kovasti grillailtua punaista lihaa sekä syötyä jäätelötötteröitä. Maanantaiaamuna paino näyttikin huimia lukemia. Kahden päivän nälkäkuurilla sain kuitenkin puristettua pienehkön painonpudotuksen viikolle eli - 200 g.
VIIKKO 26
Jonkin verran liikuntaa. Lähinnä pari kävelylenkkiä sekä pyörälenkki. Syömiset pääsääntöisesti edelleen mitä sattuu. Alkuviikosta yritin syödä kevyesti ja torstaina vaaka näyttikin ihanaa 99 lukemaa, mutta karkasi taas punnituspäiväksi totaalisesti käsistä. Loppupelissä siis viikon saldo + 800 g ja paino 101 kiloa.
Eipä juuri ollut motivaatiota pitää tätä kesäkuun tempausta ja vaikutus melko lailla +/- nolla... =(

 purple animated butterfly

13.1. - 29.4.2009 jouksukoulu
Sohvaperunasta 8 km:n lenkkiin! Kuinka tuskaisesti se kaikki oikein kävikään, voi lukea täältä.

 purple animated butterfly

Tipaton tammikuu 2010
Hienosti sujui tipaton kuu! Alussa muutamina kertoina teki mieli olutta saunassa sekä punaviiniä tiettyjen ruokien seuraksi. Tapajuoppo... muuten ei ollut mitään vaikeuksia. Tosin minulla alkoi opiskelut ammattikorkeakoulussa ja lähipäiviä oli kolmena viikonloppuna, joten oli paljon muuta mielenkiintoisempaakin tekemistä kuin alkoholilla läträys. Tulikivenä tipattoman aivan lopussa oli siskoni bileet la 30.1. Pysyin mieheni kanssa kuitenkin päätöksessä ja muumilimussa. =)
Toivoin, että alkoholittomuus olisi näkynyt enemmän painossa, mutta ei niin ei. Tosin syömiset on olleet todella pahasti hakoteillä... Joulun jälkeen paino oli karmaisevat 103,6 kg. Tammikuun puolen välin tienoilla 102. Ja tänään 1.2.2010 paino on 102,6.