Liikuttu on edelleen ja syömisiä kirjattu klubiin. Kirjauksistani käy ilmi, että syön sopivia määriä ja tarpeeksi kasviksia, vaikka olen luullut päinvastaista. Kasviksia syön kuten normaalistikin, mutta kirjausten yhteydessä olen kiinnittänyt erityistä huomiota annoskokoihin. Sitävastoin energia ja kuidut on pielessä lähes joka päivä. Ruokavaliossani on hieman liikaa tyydyttyneitä rasvahappoja ja liian vähän runsaskuituisia aineita.
Herkut sentään olen saanut pysymään jonkinlaisessa hallinnassa eli 1 x vko. Tosin viime viikonloppuna hieman lipsuin parina päivänä... Omituista on, että alkoholia ei tee yhtään mieli. Olen ollut siis tipattomalla vuoden vaihteesta lähtien, mutta makeaa ja suolaista syötävää en pysty vastustamaan, jos sitä on tarjolla. Noin äkkiarvaamalla olisin veikannut tuonkin asian kohdallani aivan väärin päin. ;)

Liikuntaa on harrastettu seuraavasti:

to 11.2. olin hiihtämässä miehen kanssa, kun hän vihdoinkin sai itselleen sukset. Koko Suomi on herännyt jälleen hiihtämään, kun vihdoinkin on tarpeeksi lunta ja pakkasta. Sukset siis tuntuivat olevan melko lailla kiven alla, eikä haastetta vähentänyt yhtään se, että kyseessä on iso miäs. Tarvittiin 210 cm pitkät sukset ja lähes jäykintä mitä vaan saa. No, niin, mutta käytiin siis rykäisemässä 40 minuutin hiihtolenkki, jossa kaloreita kului 387 ja maxsyke oli 154 ja keskisyke 131.
Hiihtolenkin päälle teimme vielä koiruuden kanssa 40 minuutin kävelylenkin, josta puolet tiekävelyä ja puolet metsässä huonolla polulla rämpimistä.

la 13.2.
miehen kanssa 40 min. hiihtolenkki. Tuli niin äkkilähtö koulupäivän jälkeen, että valoisaan aikaan vielä ehditään, että siinä hötäkässä unohtui sykemittarikin kokonaan.

su 14.2.
miehen kanssa hiihtolenkki 1 h 3 min. Kuluneet kalorit 775, maxsyke 170, keskisyke 153. Mentiin sama lenkki, jonka olen yksinäni pariin kertaan hiihtänyt. Vauhti oli hieman kovempi ja niskat tulivat aivan sairaan kipeiksi. Onkohan minulla jotenkin väärä sauvomistekniikka?!?
Hiihtolenkin päälle teimme TV2:n 30 min. venyttelyjumpan. Kaloreita kului 132, maxsyke 110 ja keskisyke 93. Aivan mahtava venyttelytuokio. Venytti juurikin niitä paikkoja, jotka nimenomaan hiihtäessä jumiutuu. Sopii tosi hyvin myös juoksulenkin päätteeksi.

Kiloklubin mukaan siis liikunnalliset suoritukset olivat kuluneelta viikolta malliluokkaa muuten, mutta liikkuvuusharjoitelua olisi saanut olla vielä toinenkin puolentunnin venyttely tms. Liikunnalliset kerrat eli 5 kertaa viikossa täyttyivät, suositus energian kulutus liikunnalla ylitettiin puolella ja myös viikon suositus liikuntaminuutit lähes tuplaantuivat.

Huomasin TV2:n jumppasivuilta, että maaliskuun alussa on tulossa hiihtäjän lihaskuntoharjoitus 1 ja 2. Pitääkin laittaa tallennukseen! ;)