Olen huomannut, että näissä laihdutusurakoissa aloitan aina ns. kokeilevan keittiön. Tulee paljon enemmän kokeiltua erilaisia reseptejä, ja varsinkin juuri kasvisreseptejä. Laiskassa elämässä tuntui siltä, että tuli pyöritettyä viikosta toiseen samoja ruokia, lähinnä jotain jauheliha-, liha- tai broileripitoista ruokaa. Mitä nopeammin ruoan sai valmiiksi, sitä parempi. 
Tänään innostuin kokeilemaan Ruokamaailman sivuilta löytynyttä Kasvisminestrone -ohjetta. Keitosta tuli erittäin maukas. Se oli myöskin todella helppo ja nopea valmistaa. Kasvikset jäivät hieman turhan rapsakoiksi eli ehkä olisi parempi lisätä kasvikset samaan aikaan makaronin kanssa tai ainakin hauduttaa tosi pitkään, jotta kasvikset ehtivät kypsyä.
Nami, nami oli kyllä tosi hyvää, suosittelen!

Illalliseksi kokeilin uuniperunoita kasvistäytteellä. Täyte oli erittäin hyvän makuinen, mutta mielestäni se ei sopinut oikein perunan kanssa. Olisin kaivannut jotakin hieman ehkäpä suolaisempaa täytettä.

 

Torstain 31.1. syömiset

 

Aamupala

- jäi väliin... =(

 

Lounas
- Kavisminestronekeitto
- 2 ruisleivän palaa toiseen sipaistuna kevyempää Oivariinia ja toiseen 15 % pippurituorejuustoa
- rasvatontamaitoa

 

Välipala
- tonnikalaa tomaattikastikkeessa -purkki
- kulaus rasvatonta mansikkajogurttia
- lasi mummun tekemää mustaviinimarjamehua
- viinirypäleitä

 

Illallinen
- uuniperuna kasvistäytteellä
- bataatin puolikas feta-ruohosipulinokareella
- 2 lasia punaviiniä
- Baileys loraus
- puoli olutta saunassa
- karpaloviinapaukku

Vetäisimme siinä sitten huomaamatta ns. kalsarikännit ukon kanssa ja fiilistelimme vanhoja matkakuvia katsellen. Kahden viinilasin jälkeen olimme jo ihan "tillin tallin". On vissiin oltu niin "vähällä" ruoalla, että viina menee "ihan simona päähän". =)